Kulinarska filozofija

  • home
  • /
  • Kulinarska filozofija

Kulinarska filozofija

Više od ukusa – iskustvo koje se pamti

U Osteria Mozzarella verujemo da prava italijanska kuhinja ne postoji kao jedan jedinstveni koncept – ona je mozaik regija, običaja, stilova kuvanja i porodičnih recepata. Upravo zato naš jelovnik nije samo ponuda jela, već vodič kroz 20 različitih regija Italije, svaka sa svojom pričom, sastojcima i tehnikama.

Našu filozofiju oblikuju sledeći principi:

U srcu naše kulinarske filozofije nalazi se autentičnost – oslanjamo se na originalne recepte i pažljivo birane sastojke koji verno predstavljaju italijansku tradiciju, uz poseban akcenat na sezonske i sveže namirnice. Raznolikost je naš zaštitni znak: od severne Lombardije do sunčane Sicilije, svako jelo koje pripremamo nosi priču svog podneblja i kulture. Iako duboko poštujemo tradiciju, naši kuvari ne oklevaju da istražuju – inovacija je neizostavni deo našeg pristupa, jer volimo da klasiku oplemenimo savremenim tehnikama i modernom prezentacijom. Verujemo da kvalitetna hrana ne bi trebalo da bude luksuz, zbog čega se trudimo da naša ponuda bude pristupačna, iskrena i razumljiva svakom gostu. I najzad, ništa nije potpunije bez atmosfere – zato njegujemo duh osterije, gde hrana ima više ukusa jer se servira u prostoru ispunjenom toplinom, pažnjom i domaćinskim gostoprimstvom.

Na čelu tima je master šef Dejan Stanković, koji je sa strašću i znanjem osmislio meni u kojem se prepliću regije i emocije, mirisi i sećanja, znanje i osećaj. Kada sednete za naš sto, ne nudimo vam samo obrok. Nudimo vam Italiju – na tanjiru, u čaši, i u svakom doživljaju koji ostaje s vama i nakon poslednjeg zalogaja.

Dobro došli na putovanje ukusa.